teisipäev, 9. aprill 2019

Nädal peale õpperännet

Eestis tagasi olla on ikka päris hea, kodu on ikka kõige parem koht.

Kooli õppesalongis oli alguses päris keeruline, sest polnud poolteist kuud midagi teinud. Ikka veel on veidi raske, aga kergemaks läheb järjest. Pole enam palju jäänud kooli lõpuni.

See õpperännak oli päris õpetlik minu jaoks. Polnud varem nii kaua kodust ja kodustest eemal olnud, seega sain palju iseseisvamaks kui enne. Praktika poolest sain targemaks pikenduste panekus ja hoolduses. Nägin küünla lõikust, oskan hinnata rohkem rullharjaga föönitamist, enne ei osanud väga föönisoengut, kuid nüüd on see palju parem.

Kui ma oleks teadnud, mida see õpperänne endast kujutab, siis ma oleks ikka läinud sinna. Ma ei saanud praktikat nii palju, kuid vaatlust oli palju ja sellest õppisin ka ikkagi. Seega soovitan soojalt kõigile, et minge Erasmusega ükskõik millisesse riiki, saate omapärase ja kasuliku kogemuse.

esmaspäev, 1. aprill 2019

Liisa viies nädal Berliinis

Hei, olen Liisa ja õpin Tartu Kutsehariduskeskuses juuksuri erialal ning viibin Saksamaal Berliinis välispraktikal.  Praktikal viibin 18.veebruar- 24.märts ning olen salongis Salon Stage Hair Design Berlin salongis.
Loodan, et naudid lugemis! ✌

Viies ja viimane nädal: 


Teisipäeval pidin juhendaja tütrel uuesti üle värvima juuksed, sest tema nägi kusagil mingis valguses rohelist tooni. Uus asi mida sain näha oli candle cut. See on siis tugevalt škutti keeratud juuksesalk, millel põletatakse küünlaleegiga katkised ja välja turritavad otsad ära. Sain värvida ühel kliendil väljakascu ja ka kulmud teha.

    
Kolmapäeval värvisin kahel kliendil väljakasvu ja tegin ka kaks lokisoengut. Viiel kliendil pesin juuksed puhtaks. Sain ka juhendajale ripsmepikendused paigaldada. 

Neljapäeval sirgendasin juhendaja tütrel juuksed sirgeks. Kahel kliendil pesin juuksed ära, sain kaks föönisoengut ja ka kaks lokisoengut teha. See oli ka viimane tööpäev. Juhendaja andis meile viimase päeva vabaks. 

Igatahes sain ma aru, et selles salongis ei keskendu üks juuksur ainult ühele kliendile, vahepeal oli ühel juuksuril isegi kolm klienti korraga. Mulle isiklikult ei meeldiks nii juuksuris käia, kuid see on iga inimese valik. Kollektiiv oli mulle sobiv ja meeldiv ning kutsuti ka tagasi sinna. 

Reedel anti meile diplomid ja vaadati korterid üle, kas on puhtad ja korras. 


Laupäeval oli meil tehnika muuseumi külastus. See oli päris huvitav ja mulle meeldis. 







Pühapäeval oli koju lendamine ja nii hea oli kodumaa pinnale maanduda.