teisipäev, 26. märts 2019

Berliini viimasel nädalal

Õpperände viimasel nädalal üritasin viimast võtta Berliinist, sest koduigatsus hakkas peale tulema ning ei suutnud ära oodata, millal koju saan.

Salongis oli rahulik periood ka, seega enamjaolt oli koristamist ja klientidele jookide serveerimist, klientide peade pesemist ja kuivatamist. Meie salongi juhendaja kutsus meid vaatlema, kuidas tehakse candle cut´i, see oli päris huvitav kogemus. Pole varem näinud sellist lõikusstiili, kus tehakse väga tugev škutt juukseosale, välja turritavad juukseotsad põletatakse küünlaleegiga ära.


Neljapäeva õhtul, kui hakkasime salongist ära tulema, siis küsisime juhendajalt, et mis kell me peame reedel salongis olema. Juhendaja mõtles ja siis küsis, et äkki tahame vabat päeva, me muidugi vastasime jaatavalt, sest teised said vabad päevad salongist. Ja siis juhendaja hakkas rääkima, mis kell me peame laupäeval salongis olema, kuid ütlesime et me hakkame ära minema. Juhendaja arvas, et me veel jääme veel mõneks ajaks sinna, seega oli päris üllatunud, et me juba lähme ära. Aga saime väga soojad hüvastijätud saongi juhendajalt ja omanikult.

Reede hommikul oli meil meeting Berlinki kontoris ja korterite ülevaatus. Kontoris toimus paberimajandus ja sertifikaatidega pildi tegemine.


Reedel ja laupäeval tahtsin midagi kasulikku teha enne kui Eestisse tagasi lähen. Seega külastasin Berliini Teletorni ning sain Welt Balloon´iga ka 500 m kõrgusele õhku tõusta.





Tegin kodustele ka väikse üllatuse ja saatsin postkaardi koju sõnumiga "Theres no place like home", neile oli see ootamatu üllatus.


Laupäeval oli meil hommikul kohe kell 10 Tehnoloogiamuuseumi külastus, mis oli päris huvitav. Seal oli kaks eraldi maja, ning päris suur oli see muuseum. Teine väiksem maja oli sarnane Ahhaale. Esimeses majas olid lennukid, laevad, rongid.





Pühapäeval oli pikk koju sõit. Hommikul veidi enne 10 tuldi meile autoga järgi ja viidi lennujaama. Enam ei kartnud ega olnud närvis lennukiga lendamise pärast, kuid maandumine oli ebamugavam kui esimene kord, sest tuuli oli päris suur Tallinnas. Berliinis oli mõnus 12 kraadi sooja ja Tallinnas oli mõnusalt tuuline ja oma 5 kraadi sooja. Lõpuks Tartusse jõudsin pool kaheksa. Õnnelik olin, et lõpuks koju jõudsin.



esmaspäev, 18. märts 2019

Liisa neljas nädal Berliinis

Hei, olen Liisa ja õpin Tartu Kutsehariduskeskuses juuksuri erialal ning viibin Saksamaal Berliinis välispraktikal.  Praktikal viibin 18.veebruar- 24.märts ning olen salongis Salon Stage Hair Design Berlin salongis.

 Loodan, et naudid lugemist ja elad ka järgmistele postitustele kaasa! ✌

Neljas nädal: 

Teisipäeval oli üsna igav päev minu jaoks. Sain ühel kliendil väljakasvu ära värvida ning ühe föönisoengu teha, ülejäänud päeva koristasin salongi ja vaatasin kuidas teised tööd teevad.

Kolmapäeval sain eemaldada ühelt kliendilt teip kinnitusega juuksepikendusi ning pikenduste hooldamine, pesemine,kuivatamine, vana teibi eemaldamine ja uue teibi panemine. Sain ka kahel kliendil juuksed ära pesta ning kaks föönisoengut ja ka ühe lokisoengu teha. Sain ka keratin kinnitusega pikendused ära värvida.


Neljapäeval pidin värvima juhendaja tütrel nö väljakasvu ära, tegelikult oli lihtsalt punakas toon juustes, mis ei meeldinud talle. Hiljem sirgendasin tal juuksed ära, mis on muidu tugeva loomuliku lokiga. Sain patse punuda ning ühed kulmud ka teha. Ka Daisyle tegin triipe blondeerijaga, mis pärast lilla maskiga üle toonisin.

Juhendaja tütre juuksed

Daisyle tehtud värvimine

Reede oli väga väsitav päev, kuna pidin olema salongis peaaegu kaks tundi kauem kui tavaliselt. Tööd oli väga palju tegelikkuses kokku, kõiki tuli aidata ja koristada nende järelt. Sain kahel kliendil pead pesta, kahel kliendil väljakasvu värvida ning ka kaks lokisoengut teha. Ühele kliendile tegin veel koonustangidega lokid ja panin need klambriga kinni nö rulli, klient pidi hommikul need lahti võtma ja ise soengusse sättima.

Laupäeval oli ka üsna kiire päev, tundus nagu kõike tegin korraga. Aitasin keratiin kinnitusega pikendusi eemaldada, vahepeal käisin rätikuid kuivatist välja võtmas ja voltisin neid kokku ning siis juba tegin soengut. Soeng oli selline, kus ühel küljel oli vesilaine ning taga lokid. Lõpuks sain ka neljal kliendil vahepeal juuksed ära kuivatada ning veel ühe lokisoengu teha.


Nädalavahetusel magasin peaaegu terve aja, kuid ühel päeval käisin ka šhoppamas ning käisin ka ripsmepikenduste hoolduses.

Pildile on väga raske jäädvustada detaile ja seda õiget värvitooni mis tegelikkuses tulemus oli.



Järgmise korrani! ✌

pühapäev, 17. märts 2019

Berliin

11ndal sain oma sünnipäeva siin tähistada. Super oli see, et salongist oli vaba päev, seega sain hommikul kaua magada. Päeval käisin šoppamas mitu tundi. Ja õhtul käisime Jakkoga Cleopatra vesipiibubaaris.

Sellel nädalal lasin oma juukseid Liisal värvida salongis, endal on veel harjumatu, kuid kõikidele teistele siin on meeldinud juuste värvitulemus.

4 nädalat on juba möödas, aeg on päris kiirelt ikka läinud. Alles jõudsin siia Berliini ja nüüd nädala pärast peab tagasi koju minema.


Berliin

Päris palju on aega mööda läinud minu viimasest postitusest ja päris mõndagi on juhtunud. Aga hetkel räägin veebruari lõpust ja märtsi algusest.

Salongis on saadud ikka koristada, klientidele juua pakkuda, juukseid kuivatada ja pesta ning väljakasvu värvida.

8ndal oli naistepäev, mis tähendas, et sai kodus puhata. Berliinis on nüüd rahvusvaheline naistepäev riiklik püha.

Vabal ajal sai veidi šopatud, magatud palju ja külastasin ka üht gei klubi Schwuz'i, kus sain väga laheda kogemuse.

10ndal märtsil oli meil kohustuslik Pergamoni muuseumi külastus, mis oli väga ilus ja huvitav. Kahjuks sadas vihma tol päeval, seega veidi uimane tunne oli.




Külastasin iseseisvalt ka Checkpoint Charlie't


Klubis sain pildile Drag Queeni




kolmapäev, 13. märts 2019

Liisa kolmas nädal Berliinis

Hei, olen Liisa ja õpin Tartu Kutsehariduskeskuses juuksuri erialal ning viibin Saksamaal Berliinis välispraktikal.  Praktikal viibin 18.veebruar- 24.märts ning olen salongis Salon Stage Hair Design Berlin salongis.
 Loodan, et naudid lugemist ja elad ka järgmistele postitustele kaasa! ✌ 

Kolmas nädal:


Teisipäeval sain ühel kliendil juuksed natukene hallikamaks toonida, hiljem kuivatasin ning tegin lokisoengu. Ühel kliendil värvisin väljakasvu ära ning tegin föönisoengu. Neljal kliendil sain juuksed ära pesta. 

Kolmapäeval sain värvida ühel kliendil väljakasvu, juhendajal pead pesta ning ka föönisoengu teha. Salongi omanik tegeleb ka ripsmetega ja palus et ma teeksin ta tütrele ripsmepikenduste hoolduse, ehk sain ka juustele vahelduseks ripsmeid teha. 

Neljapäeval sain neljal kliendil juuksed ära pesta ning kahele neist föönisoengu teha. Sain ka teip kinnitusega juuksepikendusi pesta ja kuivatada. Vahepeal on vaja ka poest kaupa tuua ja kuna keegi teine ei olnud sellel hetkel vaba, siis pidin ise käima. Daisyle sain ka jälle juukse tattoo teha.


Reede oli naistepäev ning siin Saksamaal on see riiklik püha.. nii, et sain magada ja puhata terve päeva. 

Laupäev oli väga kiire ja toimetamist oli palju. Sain jälle teip kinnitusega juuksepikendusi eemaldada, hooldada, eemaldada vana teibi, panna uue teibi ning pesta ja kuivatada ka. Ühel kliendil värvisin väljakasvu ning värvisin kulmud keemilise värviga ära. Sain teha kolm föönisoengut ning ka kolm lokisorngut + ühe punutistega lokisoengu.


Loomulikult iga salongipäeva juurde käib koristamine ja ka klientidele kohvi/tee/vee/vahuveini serveerimine, kuid ei hakka seda igale päevale eraldi kirjutama.

Nädalavahetus nagu ikka möödus üsna laisalt, kuid pühapäeval oli meil Pergamon muuseumis kohustuslik külastus. Iseenesest päris huvitav muuseum aga kuna ilm oli vihmane siis oli endal ka uimane olla ja ei süvenenud nii palju, kui oleks võinud. Lisan siia mõned pildid muuseumi külastuse kohta ning ka sinna kõndimisel mõned pildid.










Järgmise korrani! ✌

teisipäev, 12. märts 2019

Liisa teine nädal Berliinis

Hei, olen Liisa ja õpin Tartu Kutsehariduskeskuses juuksuri erialal ning viibin Saksamaal Berliinis välispraktikal.  Praktikal viibin 18.veebruar- 24.märts ning olen salongis Salon Stage Hair Design Berlin salongis.
Loodan, et naudid lugemist ja elad ka järgmistele postitustele kaasa! ✌ 

Teine nädal:


On teine töönädal ning päevad on pikad ja väsitavad. On palju uusi kogemusi ja tegevusi.

Meie päevad salongis on teisipäevast laupäevani ja nö nädalavahetus on pühapäeval ja esmaspäeval. 

Teisipäeval sain klientide juukseid pesta, värvisin Veral ja ühel kliendil väljakasvu, sain teha kaks föönisoengut, ning aitasin paigaldada Verale teip kinnitusega juuksepikendusi.

Kolmapäeval sain eemaldada keratiin kinnitusega juuksepikendusi ning sain aidata ka paigaldada, sain klientidel juukseid pesta ning sain ka ühe föönisoengu teha. Hiljem näitas juhendaja mulle eraldi nuku peal ka veel, kuidas käivad nii teip kinnitusega kui ka keratiin kinnitusega juuksepikenduste paigaldamine. Sain ise seda kõike proovida ja esimene kord polegi kõige lihtsam, tuleb olla kiire, et keratiin ära ei jahtuks.

 Klient kellele Vera paigaldas keratiin kinnitusega juuksepikendusi.
Nukk, kellele proovisin paigaldada.

Neljapäeval pesin nelja kliendi juukseid. Tegin kolm föönisoengut ja ühe lokisoengu. Sorteerisin eelmise aasta kassatšekke raamatupidamise jaoks.
Sellel päeval oli üks rahulolematu klient kõigepealt Daisyl, siis Biancal (üks abitööline salongis) ja lõpuks siis mul. Juuksur Max kandis värvi peale ja Daisy pidi värvi maha pesema, kuid see ei sobinud kliendile, siis proovis Bianca värvi maha pesta, kuid kliendile ikka ei sobinud ja siis pidi Max ikka maha pesema. Juhendaja palus mul siis kuivatada seda sama klienti, kuid see jälle kliendile ei sobinud ja kuivatas lõpuks ise juuksed ära. Minu arvates sellele kliendile ei meeldinud see, et temaga tegeles mitu juuksurit, mitte see kes alustas. Kuid samas eelnevalt selgitas Max talle, et tal on aega vaid värvi pealekandmiseks ja see talle sobis.

Reedel pesin kolme kliendi juukseid ning tegin ühele kliendile föönisoengu. Sellel päeval oli ootamist ja vaatamist kõvasti rohkem ja siis päev kuidagi venis.

Laupäeval sain teip kinnitusega juuksepikendusi hooldada. Kõigepealt pidin ära pesema, siis eemaldama vana teibi, pikendused ära kuivatama ning uue teibi panema. Sain ka ühel kliendil väljakasvu värvida ja hiljem föönisoengu teha. 

Loomulikult iga salongipäeva juurde käib koristamine ja ka klientidele kohvi/tee/vee/vahuveini serveerimine, kuid ei hakka seda igale päevale eraldi kirjutama.

 Mulle tundub, et meie juhendaja Vera annab mulle rohkem võimalusi katsetada ja proovida kui Daisyle, kuid selleks ma ju siin olengi. Võimalik, et see on sellepärast, et näitan rohkem tahet ja uudishimu välja.   

Nädalavahetusel puhkasin ja ühel päeval käisin ka poodides shoppamas. 


Järgmise korrani! ✌

Liisa esimene nädal Berliinis

Hei, olen Liisa ja õpin Tartu Kutsehariduskeskuses juuksuri erialal ning viibin Saksamaal Berliinis välispraktikal.  Praktikal viibin 18.veebruar- 24.märts ning olen salongis Salon Stage Hair Design Berlin salongis.

Loodan, et naudid lugemist ja elad ka järgmistele postitustele kaasa! ✌


Esimene nädal:

Lend ja reis sujusid ilusasti ning Tegeli lennujaamas ootas meid kenasti autojuht koos ilusa ilmaga.

Jõudsime korterisse, kus anti esimesed juhised kätte, kuidas me siin elame hakkame ja mis üleüldse edasi saab. Õhtul ootas meid linnatuur, kus külastasime Brandenburgi väravaid, Parlamendihoonet, peale seda suundusime Holokausti memoriaalide juurde ning viimasena käisime Potsdamer Platzi juures, kus asus osa Berliini müürist.

Brandenburgi väravad

Parlamendihoone

Holokausti memoriaalid

Potsdamer Platzi juures olev Berliini müür

Teisel päeval käisime kõigepealt meie Berlinki kontoris, kus siis saime natuke infot oma töökohtadest ning saime ka paberimajandust juurde. Meil tekkis Daisyga väike segadus ning läksime otse meie salongi kus töötama hakkasime, kuigi oleks pidanud uuesti Berlinki kontorist läbi minema ning siis koos ühe töötajaga salongi minema. See ei olnud õnneks suur probleem ning saime ilusti kõik lahendatud. 

Daisy, mina ja meie juhendaja Vera.

Edaspidi töötasime olenevalt siis sellest, kuidas meie juhendajal Veral meid vaja oli. Vahepeal alustasime kell 9, siis jälle kas 10 või 11, ning ka tööpäeva lõpp siis olenevalt sellest, kuidas meid vaja oli. Enamjaolt töötasime kaheksa tundi päevas, kuid vahepeal ka seitse või üheksa tundi päevas.

Sellel nädalal oli pigem selline sisseelamine, kuid ma ei saanud kurta, sain ka tööd klientidega teha. Hetkel olen saanud teha kergemaid lokisoenguid, hairtattod Daisyle, proteiini hooldust juustele, föönisoenguid, juuksepikendusi blondeerida ning hooldada olaplexiga, värvida väljakasvu ja teha vabakäega triipe (nö hightlight tehnikas), klientidele serveerida kohvi/teed/vett/vahuveini ning loomulikult koristada.

Meie salong 

Tattoo Daisyle ja Max tööd tegemas.

Pesutoolid ja värviriiul

See on siis meie salongi lao/suitsuruum.

Meie salong väljast. Ja tooted mis proteiinihooldusel kasutasin

Teippikenduste blondeerimine

Salongi kollektiiv on minu jaoks meeldiv, saan kõigiga hästi läbi ning ma usun, et neil pole minuga ka probleeme. Mulle meeldib, et tööpäev on täis nalju ja sarkasmi.

Eestis töötan ripsmetehnikuna ning ka siin läks jutuks ühe kliendiga, kes on rahvusvaheline ripmetehnikute koolitaja. Käisin talle siis paigaldamas ja sain tööpakkumise ning ka elukoha pakkumise juba siia.  Kui elu annab sulle hea võimaluse, siis tuleb sellest kinni haarata või vähemalt kasutada seda võimalust kasvõi korraks. 


Muidu üldjuhul vabal ajal puhkan, räägin lähedastega, käin poodides ja ka jalutan ümbruskonnas.




Berliini tänavate võlud.


Järgmise korrani! ✌