teisipäev, 12. märts 2019

Liisa esimene nädal Berliinis

Hei, olen Liisa ja õpin Tartu Kutsehariduskeskuses juuksuri erialal ning viibin Saksamaal Berliinis välispraktikal.  Praktikal viibin 18.veebruar- 24.märts ning olen salongis Salon Stage Hair Design Berlin salongis.

Loodan, et naudid lugemist ja elad ka järgmistele postitustele kaasa! ✌


Esimene nädal:

Lend ja reis sujusid ilusasti ning Tegeli lennujaamas ootas meid kenasti autojuht koos ilusa ilmaga.

Jõudsime korterisse, kus anti esimesed juhised kätte, kuidas me siin elame hakkame ja mis üleüldse edasi saab. Õhtul ootas meid linnatuur, kus külastasime Brandenburgi väravaid, Parlamendihoonet, peale seda suundusime Holokausti memoriaalide juurde ning viimasena käisime Potsdamer Platzi juures, kus asus osa Berliini müürist.

Brandenburgi väravad

Parlamendihoone

Holokausti memoriaalid

Potsdamer Platzi juures olev Berliini müür

Teisel päeval käisime kõigepealt meie Berlinki kontoris, kus siis saime natuke infot oma töökohtadest ning saime ka paberimajandust juurde. Meil tekkis Daisyga väike segadus ning läksime otse meie salongi kus töötama hakkasime, kuigi oleks pidanud uuesti Berlinki kontorist läbi minema ning siis koos ühe töötajaga salongi minema. See ei olnud õnneks suur probleem ning saime ilusti kõik lahendatud. 

Daisy, mina ja meie juhendaja Vera.

Edaspidi töötasime olenevalt siis sellest, kuidas meie juhendajal Veral meid vaja oli. Vahepeal alustasime kell 9, siis jälle kas 10 või 11, ning ka tööpäeva lõpp siis olenevalt sellest, kuidas meid vaja oli. Enamjaolt töötasime kaheksa tundi päevas, kuid vahepeal ka seitse või üheksa tundi päevas.

Sellel nädalal oli pigem selline sisseelamine, kuid ma ei saanud kurta, sain ka tööd klientidega teha. Hetkel olen saanud teha kergemaid lokisoenguid, hairtattod Daisyle, proteiini hooldust juustele, föönisoenguid, juuksepikendusi blondeerida ning hooldada olaplexiga, värvida väljakasvu ja teha vabakäega triipe (nö hightlight tehnikas), klientidele serveerida kohvi/teed/vett/vahuveini ning loomulikult koristada.

Meie salong 

Tattoo Daisyle ja Max tööd tegemas.

Pesutoolid ja värviriiul

See on siis meie salongi lao/suitsuruum.

Meie salong väljast. Ja tooted mis proteiinihooldusel kasutasin

Teippikenduste blondeerimine

Salongi kollektiiv on minu jaoks meeldiv, saan kõigiga hästi läbi ning ma usun, et neil pole minuga ka probleeme. Mulle meeldib, et tööpäev on täis nalju ja sarkasmi.

Eestis töötan ripsmetehnikuna ning ka siin läks jutuks ühe kliendiga, kes on rahvusvaheline ripmetehnikute koolitaja. Käisin talle siis paigaldamas ja sain tööpakkumise ning ka elukoha pakkumise juba siia.  Kui elu annab sulle hea võimaluse, siis tuleb sellest kinni haarata või vähemalt kasutada seda võimalust kasvõi korraks. 


Muidu üldjuhul vabal ajal puhkan, räägin lähedastega, käin poodides ja ka jalutan ümbruskonnas.




Berliini tänavate võlud.


Järgmise korrani! ✌


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar